A

UE Blog
Sensetive
Friday, 15 November 2013 • 11:24 • 0 comments

Assalammualaikum , korangg mesty tertanya-2 . Kenapaa UE taktidoo lagy time macam nieyy . UE takboleyhh tidoo laa , UE mengantuk tapi takboleyhh nak tidoo sebab perut UE sakit . Dah duaa hari UE makan , takmacam biasaa . Makan sikit jeaa , UE taklalu nak makan sangat . Maybe UE banyak berfikir kott masalah tentangg diaa . Waktu sekarangg nieyy , UE kenaa hadapi 3 masalah . Masalah persahabatan , kapel , andd family ( maklumlaa anak sulungg ) . Maybe owgg taktau semuaa too . UE taktahu laa , sejak diaa berkerjaa nieyy , kepalaa UE sakit sangat pikir pasal diaa . Entah laa , bilaa UE cakap jeaa dengan diaa mesty air mataa keluaq . Mesti adaa bendaa yangg diaa akan perli or ungkit balik . UE taktau kenapaa UE sensetif sangat . UE cubaa nak bagy diaa takstress lepas diaa penat berkerjaa tapi , selalu jeaa mesty diaa akan cakal yangg UE takfaham diaa . UE tau , UE taksempurnaa tapi UE dah cubaa untuk jady yangg terbaik . UE takfaham kenapaa perlu diaa cakap pasal duit . Diaa cakap too , umpama UE nieyy pengikis duit diaa . UE taknak jady macam too . Diaa pernah cakap UE buat teruk . Time too memangg mengalir gilaa air mataa nieyy . UE taknak jady manjaa dah bilaa dengan diaa . UE nak buat semuanyaa sendiri . UE taknak diaa anggap UE lemah lagyy . UE nak bersediaa kalau diaa tetibaa adaa owgg lain . UE memangg bukan pilihan owgg . UE susah nak hidup bebas , UE jarangg kuaq rumah . UE tahu , bendaa akan berlaku jugak . UE tau , M pasti akan boringg jugak dengan UE . Dah banyak kali diaa cakap . Maybe UE terlalu pentingkan diri taknak lepaskan diaa . Diaa selalu marah UE sebab buat andaian sendiri . Tapi niey bukan andaian , perangai awak memangg macam nieyy . Diaa dah start panas baran diaa , diaa kerjaa nak menang diaa jeaa . UE selalu kenaa macam nieyy , time UE nak berlembut , taknak adaa pergaduhan mesty jady macam nieyy . Mesty akan adaa masalah yangg UE kenaa hadapi sendiri andd akhirnyaa berpisah . UE dah wat keputusan kalau diaa nak tinggalkan UE , UE taknak halang diaa dah . Boringg diaa dekat UE , diaa taknampak sendiri lagyy . Nantyy lamaa-2 , bendaa too akan muncul jugak . Percayaa laa .

Sayangg , you tahu bertapaa i sayangkan you . Tapi jangan ingat i diam maknanyaa you sesukaa nak pijak kepalaa i . I taknak you stress pasal kerjaa you , sebab too i diam ajaa . Bilaa air mataa i jatuh , you selalu cakap i nieyy wat teruk . I taknak you cakap macam too kat i . I taknak jady lemah depan you . I usahaa untuk tahan nangys bilaa cakap dengan walaupun you tuduh andd perli i bukan-2 . I takmintaa jadyy nacam nieyy , kalau boleyhh i mintaa i jady lelaky . Boleyhh jagaa family i . Allah ciptakan i lemah macam nieyy . Bukannyaa i nak buat teruk keaa apaa . Tapi i memangg sensetif . Walaupun you rasaa bendaa too kecik tapi air mataa i dah jatuh . I dah usaha rendahkan ego i , tapi you pulak pijak kepala i . I nak tidoo pukul 4 hari niey semataa-2 nak tunggu mesegg you before you pergy kerjaa . I taknak you cakap besar , walaupun you melawak tapi kawan-2 i semuaa perempuan . Diaorgg tetap terasaa antaraa sikit andd banyak . Sekarangg nieyy , kepalaa i dah selalu sakit . Maybe sebab cuacaa samaa .

# ╯﹏╰ , sayangg i bukan wat teruk tapi i takboleyhh tahan andd kenaa luah jugak . Walaupun i selalu gelak andd happy selalu tapi i meranaa sebenarnyaa tahan dengan perangai you . I cumaa bertahan supayaa Allah dapat bagy hidayah dekat you .


Entahh-2 jeaa aku nieyyy .
Wednesday, 13 November 2013 • 08:35 • 0 comments

Assalammualaikumm andd selamat malam bloggers . Haha , lamaa jugak UE tak update UE punyaa blogg . Biasaa leaaaa , busyyy memanjangg . Lagy satu , sebab internet sekarangg dah macammmmmmmmmm tuutttttttt . Hahhh ! Faham-2 laa sendiri k . Haha , soo korangg amacam sihat keaa ? Hope sihat laa norhhh . Sepanjangg kehilangan UE disini , macam-2 dah berlaku kat UE . Baru-2 nieyy UE pergy bercuti dengan nonsense . Seriuslyy , semuaa kenangan kat sanaa memangg best-2 . You know guys , kat manaa pun kitaa beradaa kalau tetap dengan true friends kitaa , kitaa akan happy walaupun tempat too takbest . Haha , UE pergy bercuti dengan nonsense kat Langkawi . Tapi jangan salah faham pulak , UE pergy bercuti dengan cikgu andd kawan-2 sekolah yangg lain jugak . Tapi dah adaa nonsense soo maknaanyaa percutian dengan nonsense laa kan ? Haha , entah-2 laa aku nieyy .
M dah berkerjaa sekarangg so perangai diaa pun dah berubah . Cumaa diaa jea taktau tentangg perangai diaa . Disebabkan UE nak owgg terimaa UE seadaanyaa so UE kenaa jugak terima perangai diaa walau seteruk manaa pun perangai diaa . Aminn . Even him selalu salahkan UE dalam setiap pergaduhan , UE takkan melawan dah . UE cumaa nak berdiam ajaaa and hope Allah jeaa yangg betulkan perangai diaa . My mean yangg sedarkan diaa tentangg perangai diaa . Aminn . Baru-2 nieyy my anniversary with him , dah 2 tahun bersamaa . Diaa bagy hadiah purse untuk UE . ILOVEIT !

Okayy until there onlyy , i will continued my story when i have my free time . Byeaa , assalammualaikumm .

# sorry if tertypo sikittt , sebab UE tulis ikott phone . Soo maafkan sayaa yeaa . Heheee (⊙o⊙)


Selamat Hari Lahir Siti Nur Amirah Binti Abdul Kamal :*
Tuesday, 1 October 2013 • 08:56 • 0 comments

Assalammuaalaikumm member , disini UE nak wish happy birthdayy for you . Semogaa panjangg umur andd dimurahkan rezeki . Semogaa awok bahagiaa selalu biar pun bukan disampingg kami . Walaupun awok bukan lagyy dengan kami , tapyy i hope you will never ever forgetted about us andd kami akan sentiasaa tunggu angg sedar tapi bilaa angg sedar pedih jugak laa dengan apaa yangg ingin kami nyataakan . Btw , dulu aku selalu wish kat angg macam nieyy kan ( happy birthdayy weyhh , semogaa panjangg umur andd dimurahkan rezeki . Dan dipanjanggkan kaki ) too pun kalau angg ingat laa . Weyhh , aku takkan pernah lupakan angg andd takkan pernah lupakan perangai angg yangg angg buat kat kami . Ingat tau , persahabatan kutaa macam manaa dulu . Sapaa yangg bermasam mukaa dulu . Tigaa hari kitaa bermasam mukaa , kitaa berdosaa tau tak . Angg taktau kaaa bertapaa kami sayangg angg andd sanggup mempertahankan angg . 2 kali pulak too . Takpeaa laa weyhh , aku harap angg bahagiaa dengan kawan angg . Andd kami tau , kami takmampu bahagiaakan angg macam manaa kawan angg buatt too . Happyy birthdayy ex sahabat . :-) . *2/10/1997* . Sayangg angg walaupun angg benci andd meluatt kat aku . Budbyeaa andd assalammualaikumm . Nite !


UE!


Welcome to my blog. i'm Una Eida , do follow kay ;)

Profile
Music

My Love

Hifdzul Malik <3
Rewind



Credits


Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya